Uw dier behandelen met Bach Bloesem Remedies

Als uw dier problemen geeft of heeft, is het mogelijk dat Bach remedies hier een goede verbetering kunnen geven. Het is altijd verstandig bij problemen eerst het dier te laten onderzoeken door een dierenarts, zodat u kunt vaststellen of er wellicht een lichamelijke oorzaak is voor problematisch gedrag. Zodra vastgesteld is dat dit niet het geval is, kunt u gaan zoeken naar andere oorzaken en oplossingen. Indien er sprake is van een verstoorde emotionele balans, is het goed mogelijk met Bach remedies een goede verbetering te verkrijgen.

Angstig gedrag, agressie, niet alleen kunnen zijn, depressief gedrag, het zijn allemaal gedragingen die passen bij een verstoorde emotionele balans. Bach remedies balanceren emoties uit. De tijdsduur waarbinnen verbetering zal zijn waar te nemen hangt af van de aard en duur van de problemen en de gevoeligheid van het dier. Bach Bloesem Remedies voegen niets toe en onderdrukken niets. Zij balanceren enkel uit. Er wordt dus alleen gewerkt met de emotionele aanleg die in het dier zelf aanwezig is. Dit is een natuurlijk proces en verloopt geleidelijk. De remedies kunnen zonder enig probleem naast reguliere of homeopatische medicatie worden gegeven. Ze zijn volkomen veilig en werken niet verslavend.

U kunt ervoor kiezen uw dier zelf te behandelen: de remedies zijn in de meeste natuurwinkels verkrijgbaar. Goede informatie over Bach Bloesem Remedies is in de bibliotheek te vinden: er zijn veel boeken over geschreven. Als het gaat om het behandelen van dieren met Bach Bloesem Remedies, dan zijn er twee boeken in het Nederlands verkrijgbaar: Bach-remedies voor honden en paarden, geschreven door Margriet Dudok van Heel, en mijn eigen boek: Bach! Bachbloesemtherapie voor Dieren (Bianca Uittenbogaard ISBN: 90-76761-03-5, te bestellen via deze site).

Een verkeerd gekozen Bach remedie richt geen schade aan, er gebeurt gewoon niets, het gedrag zal hetzelfde blijven. U kunt dus zonder schroom aan de gang gaan. Wilt u de behandeling toch liever in handen geven van een ervaren therapeut, dan is het mogelijk mij persoonlijk te consulteren over uw dier.