Pups en Bach Bloesem Remedies

Pups zijn kwetsbare jonge wezentjes, die met een leeftijd van rond de 8 weken opeens moeten kennis maken met een hele grote, soms verwarrende of beangstigende wereld. Een paar uur na aanschaf zijn ze al helemaal beduusd van alle vreemde dingen die ze hebben meegemaakt. Afscheid van alles wat bekend is; een vreemde auto in met vreemde mensen, naar een huis waar alles anders ruikt en niets nog veilig lijkt. Kortom: geen makkelijk begin.

Aangezien Bach Bloesem Remedies emoties in balans brengen, is het zeker zinnig een jonge pup direct bij aanschaf of zelfs al eerder te ondersteunen met behulp van de remedies. Er zijn verschillende remedies die steun bieden bij het ingaan van een nieuwe levensfase, bij het verwerken van shock en die het krijgen van heimwee tegengaan. Toegegeven, de feiten blijven hetzelfde, maar: u kunt uw nieuwe hondje wel helpen om daar makkelijker mee om te gaan.

Een volgende fase die niet altijd even makkelijk is voor hond of baas: de periode waarin het gebit wordt gewisseld. Het tandvlees doet zeer, dus eten kost wat moeite. Sommige hondjes zijn tijdelijk aan de diarree en het meubilair wordt ondertanden genomen. Ook in deze fase kunnen de remedies ondersteuning bieden, waardoor één en ander wat makkelijker wordt verwerkt.

De puberteit, die ook bij honden voorkomt, is zowel voor hond als baas af en toe een beproeving. De geslachtsdrift wordt wakker en net zoals dat bij kinderen gebeurt, zullen ook honden hiermee gaan experimenteren. Het is vrij natuurlijk, maar als het om een grote reu gaat in een gezin met kleine kinderen, wordt het al snel hinderlijk. Hormonen vieren hoogtij, en de hond ontwikkelt af en toe spontaan een aanleg voor Oost-Indisch doof zijn. Teefjes die voor het eerst loops gaan worden, voelen zich soms onzeker en ongelukkig. U raadt het al: de remedies kunnen ook in deze fase prima worden benut.