Volwassen honden en Bach Bloesem Remedies

Als Bach therapeut word ik het meest ingeschakeld voor volwassen honden. Volwassen honden krijgen in hun leven te maken met de meest uiteenlopende problemen. Ze kunnen van slag raken door een emotionele gebeurtenis, zoals verhuizing, de dood van hun eigenaar, of het uit huis gaan van volwassen kinderen, het ondergaan van een operatie. Niet elke hond kan dit soort zaken probleemloos verwerken. Er zijn honden bij die hierop reageren door een emotionele stoornis te ontwikkelen.

Andere honden ontwikkelen na de puberteit een dominant en agressief gedrag, dat stukje bij beetje vervelender wordt, tot de eigenaar plots tot de ontdekking komt dat hij zijn hond alleen nog maar prettig uit kan laten op tijden dat er niemand anders op straat te vinden is. Ook zijn er honden die opeens lijken te besluiten dat ze absoluut niet langer alleen willen zijn, ze verbouwen het huis als hun eigenaar afwezig is.

Het scala van emotionele problemen is groot. Het varieert van niet alleen kunnen zijn, tot fobieŽn voor allerhande zaken, agressief gedrag al dan niet gebaseerd op angst, het najagen van voertuigen of fietsers en nog veel meer. Vrijwel altijd is er sprake van een duidelijk aanwijsbare emotionele onbalans. Het dier kan met Bach Remedies goed geholpen worden. Het is echter zaak om de hond en zijn gedrag goed onder de loep te nemen en te kijken naar het hoe en waarom van het ontstaan van het gedrag. Symptoombehandeling met Bach Remedies zal slechts een kortdurende verbetering geven. Wilt u het probleem echt goed aanpakken, dan is het zaak een remedie samen te stellen die op de hond als geheel is afgestemd.