Pups en clickertraining

Het is prachtig om met pups te clicken. Al vanaf de eerste dag van aanschaf, vanaf ruim 6 weken zelfs, kun je zonder enige moeite met een pupje trainen.

De enige voorwaarde voor training is dat het hondje voer van je aan wil nemen. Omdat het diertje nog zo klein is zal er gewerkt moeten worden met zachte beloninkjes waarop niet gekauwd hoeft te worden.

Omdat clickertraining volledig dwangvrij is, zal het hondje zich door de training in geen enkel opzicht belemmerd voelen. Afhankelijk van de baby-achtigheid van het pupje kun je resultaat zien. Het ene hondje heeft binnen een paar tellen door dat hij zijn mens kan manipuleren tot het geven van voer, het andere loopt een beetje dromerig rond, maar vertoont desalniettemin binnen een paar minuten het gewenste gedrag vaker.

Pups hebben in tegenstelling tot volwassen honden nog niet afgeleerd om te experimenteren met gedrag. Dus er is gedrag te over om te clicken, en zodra het hondje dat doorkrijgt is het een feest om te zien. De ene stunt na de andere wordt uitgehaald, en kleine pientere oogjes kijken telkens even schuin opzij naar de baas om te zien wat voor reactie het nieuwe gedrag zal opleveren.

Het komt regelmatig voor dat een pup op de leeftijd van 8 weken al kan zitten, afliggen en hierkomen op commando, zonder dat hierbij ook maar een halsband of riem is gebruikt. Het hondje werkt met plezier, hij ziet het allemaal als een spelletje. Clickertraining is spelenderwijs trainen!